İçişleri Bakanlığı'nca yürütülen soruşturmalar kapsamında, AKP’den ihraç edildikten sonra geçen 15 Haziran'da görevden alınan Adana'nın Ceyhan Belediye eski Başkanı Alemdar Öztürk, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında, Ceyhan ilçesinde operasyon düzenledi.

Polis, operasyonda Ceyhan Belediye eski Başkanı Öztürk ile 10 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin 3'ünün meclis üyesi, 4'ünün ise belediye çalışanı olduğu belirtildi. ‘FETÖ'ye belediyeden kaynak aktardıkları ve finans sağladıkları iddia edilen şüpheliler, sorguya alındı.

EŞİNİ KOORDİNATÖR YAPMIŞTI

AKP’den belediye başkanı seçilen Alemdar Öztürk, eşi Hatice Kübra Öztürk'ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine getirmiş, hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Geçen Ocak ayında 'eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak, AKP ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek' iddiaları ile AKP Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilen Öztürk, geçen 15 Haziran'da görevden alınmıştı.

(Kaynak: Evrensel)