İstanbul Esenyurt'ta, Kürtlerin yaşadığı evlerin tarandığı iddia edildi.

İlçe son 2 günde Atatürk büstüne, CHP'ye ve DBP'ye saldırıldı; market yakıldı ve yağmalandı, asker sokağa çıktı, bir genç kalabalığa açılan ateşte başından vuruldu, bir genç soyulup defalarca bıçaklanarak linç edilmek istendi.

İstanbul’da 7 Ekim’den beri IŞİD protestoları ve protestoculara yönelik eylemlerin yaşandığı Esenyurt’ta, olaylar sırasında bazı evlere silahla ateş açıldığı iddia edildi.

Özlem Güvemli’nin Cumhuriyet'te yer alan haberine göre “Esenyurt Kıraç’ta Kürt vatandaşların yaşadığı bir bina saatlerce silahlarla tarandı, taş yağmuruna tutuldu. Binada yaşayan kadınlar ve çocuklar dün evlerini terk ederek akrabalarının yanına gitmek zorunda kaldı.”

Silahlı saldırıya uğrayan Celil Kaplan yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘Saat 21.30 civarıydı. 5 kişi kadardık, sokağın başında duruyorduk. Eylem falan yoktu. Karşıdan gelen yüzlerce kişiyi gördük. Birkaç kişinin elinde silahları görünce hemen sokağın başındaki evimize kaçtık. Çatıya çıktık. Evin önündeki minibüsümüzü ve binamızı taramaya başladılar. Taşla karşılık verelim dedik ama o kadar çok ateş edildi ki kafamızı kaldıramadık. 100-150 kişinin elinde silah vardı.”

Tekbir getirip “Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde bağıran kalabalığın elinde ülkücü bayrakları olduğunu belirten Kaplan, 3 katlı evin tüm camlarının taşlarla ve kurşunlarla kırıldığını söyledi. Kaplan gruptan bazı kişilerin 2. kattaki dairenin kapısını kırıp içeri girdiklerini ve ‘yeniden geleceğiz’ diye tehdit ettiklerini söyledi.”