Esenyurt'ta bir kişinin ölümü 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan MHP seçim bürosu önünde yaşanan kavgayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Adliye savcılık sorgusu tamamlana bir kişi serbest bırakılırken 8 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen aralarında 3 çocuğunda bulunduğu 5 kişi tutuklanırken 3 kişi serbest bırakıldı.

GERGİN GECE... TOMA'NIN SUYU BİTTİ VE

Öte yandan 9 kişinin mahkemesinin görüldüğü Büyükçekmece Adliyesi önünde toplanan 300 kişilik grubun içinden bazılarının polise taş atması sonucu, polis gruba müdahale etti. Göstericilerin attığı taşlardan bazı polislerin yaralandığı öğrenilirken polis TOMA ile gazlı su sıkarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Bu sırada göstericiler, E-5 karayolunu trafiğe kapattı. E-5 karayoluna doğru kaçan göstericilere doğru yönelen TOMA'nın suyu bitti.

Durumu fırsat bilen bazı göstericiler TOMA aracının üzerine çıktı. TOMA üzerindeki ve e-5'teki göstericiler E5'ten ayrılarak, tekrar adliyenin yakınına gitti. Zanlıların adliyedeki işlemleri sürerken halen slogan atmayı sürdüren göstericiler ile polis arasından zaman zaman gerginlik yaşandı.

Bu arada, grup adliye önünde beklerken MHP seçim minibüsünden saldırıda öldürülen basın danışmanı Cengiz Akyıldız için Yasin süresi okunurken dualar edildi. 

(Milliyet)