İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyım atanan Siirt Belediye Eş Başkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediye Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediye Eş Başkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Belediye Eş Başkanlığı görevine seçildiği halde mazbatası verilmeyen Resul Kaçar 4 günlük gözaltı sürecinin ardından adliyeye sevk edildi. 

Belediye eş başkanları "Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Devletin kurum ve organlarını aşağılama" ile suçlanıyordu.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Savcılıkta ifade işlemleri tamamlanan Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Baran Akgül, Baykan Belediyesi Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez  tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Siirt Belediyesi Eş Başkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Resul Kaçar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması istendi.

ADLİ KONTROL ŞARTI UYGULANDI

Nöbetçi hakimlik savcılığın talebi doğrultusunda karar verdi. Siirt Belediyesi Eş Başkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Köneş, mazbatası verilmeyen Resul Kaçar ile Beşir Aksu adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

EŞ BAŞKANLAR EV HAPSİ İLE SERBEST BIRAKILDI

Savcılık Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez ve Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Baran Akgül hakkında tutuklama istemişti.  Nöbetçi hakimlik 4 eş başkanı ev hapsi şartıyla serbest bırakılması yönünde karar verdi. Bu kararla gözaltına alınan 10 kişi de serbest bırakılmış oldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı