Gazeteci - yazar Ahmet Şık'ın yayınlanmamış kitabı ile ilgili bilgisayarı polisler tarafından incelenen Ertuğrul Mavioğlu, bilgisayarındaki kayıtlı 'İmamın Ordusu' adlı kitabın polislerce kopyasının alındıktan sonra bilgisayarından silindiğini söyledi.

Mahkemenin aldığı bir karar doğrultusunda 'İmamın Ordusu' adlı kitap ile ilgili bilgisayarının arandığını anlatan gazeteci Ertuğrul Mavioğlu "Benim laptopumda Ahmet Şık'ın 18 Aralık'ta gönderdiği bir nüshası bulunuyordu. Tebligatla gelen 3 polis memuru tarafından bana, bu taslağın delil olarak kopyasının alınacağı ve bilgisayardan silineceği tebliğ edildi." dedi. İthaki Yayınevine yapılan baskınla ilgili Mavioğlu,"Bununla anladık ki bu kitabı asla bastırmama gibi bir çaba var. Bununla da sınırlı değil. Kitabın bütün kopyalarını toplatmak. Bu kitabı tarihten tamamen silme gibi bir amaca gidiyor." diye konuştu.

OKUYAN ALİM, OKUTMAYAN ZALİM OLUR

Gazeteci Mavioğlu: "Bütün bunları düşündüğümüz zaman nasıl bir ülkede yaşadığımız sorusu akla geliyor. Demek özgürlük olarak adlandırılan şeyler çok kolaylıkla çiğnenen şeyler. Bu ülkede ne basın özğürlüğü ve ne savunma özğürlüğü hiçbirinden eser olmadığını bu kararlar bu tutuklamalar bir ayna gibi hepimizin yüzüne tutmuştur." şeklinde konuştu. 12 Eylül'den bir yönüyle daha vahim bir durumun sözkonusu olduğunu belirten Mavioğlu, " (12 Eylül'de) Bilim ve sosyalizm yayınlarının deposu basılmış, 135 bin kitap alınmış, yakılmıştı bu kitaplar. Şimdi, çok tuhaf, basılmamış bir kitap yok ediliyor. Bunu dünyaya ve kendi insanlarına nasıl izah edeceksiniz. Okuyan alim, okutmayan zalim olur." dedi.

'İMAMIN ORDUSU' FETHULLAH GÜLEN İLE İLGİLİ

Mavioğlu, bir soru üzerine kendisine yönelik bir suçlama olmadığını söyledi. Kitabı incelediğini de söyleyen Mavioğlu, kitabın basına yansıdığı gibi Fethullah Gülen ve cemaati ile ilgili olduğunu belirtti.

SABRİ UZUN İDDİALARI

Gazetecilerin, kitapta Ergenekon propagandası yapıldığı iddalarıyla ilgili soruları üzerine Mavioğlu, "Ahmet Şık hayatını derin devlet ile mücadeleye adamış bir gazetecidir. Ergenekon propagandası yaptı, yapmadı şeklinde bir soruyu sormak bile büyük bir ayıp olur." şeklinde konuştu. Kitap ile ilgili, Sabri Uzun adına çıkarılacak iddialarının itibarsızlaştırma politikası olduğunu dile getiren Mavioğlu "Bu itibarsızlaştırmaya biz de dahil olacaksak, biz de hayatımızı ortaya koyarız." dedi.

HABERTÜRK