Bakırköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran Ermeni vatandaş Arev Cebeci, Ermenilerin Paskalya'ya kadar devam eden oruçlarının başladığını belirterek Müslümanlar için yapılan etkinliklerin Ermeni ve Süryaniler için de yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bakırköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvuran Arev Cebeci, Ramazan ayında yapılan etkinliklerin Ermeni ve Süryani cemaati yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bakırköy Belediye Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamlarına bugün yapılan başvurularda, Ermeni cemaatinin Paskalya’ya kadar süren orucunun 16 Şubat’ta başladığı, Süryani cemaatinin orucunun da 23 Şubat’ta başlayacağı belirtilerek Bakırköy’de 30 bin, İstanbul’da da 70 bin farklı inançtan insan bulunduğu ifade edildi. Müslümanlar için yapılan oruç için erzak dağıtımı, aşevleri kurulması, botanik parkta etkinlik gibi uygulamaların bu insanlar için de düzenlenip düzenlenmeyeceği sorulan başvurularda, eğer düzenlenmeyecekse bunun nedeninin bildirilmesi istendi.

Barış Avşar'ın Radikal'de yer alan haberine göre başvuru sahibi Arev Cebeci, yaptığı açıklamada, “Amacım eşit yurttaşlık ilkesini vurgulamak. Ben bir Ermeni vatandaş olarak askerde, vergi verirken ya da başka bir şekilde pozitif ayrıma uğramıyorum, bu vatandaşlık görevlerimin hepsini yapıyorum. Ama inancım gereği oruç tutarken iftar çadırından yararlanamıyorum. Kendim de CHP ’liyim ama hem CHP’li Bakırköy Belediyesi’ne hem de AKP ’li Büyükşehir Belediyesi’ne bu sorunun yanıtını soruyorum.”