Hayatını Türk sporuna adayan, Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) Hakem Komitesi üyesiyken katıldığı 2012 Londra Olimpiyatları'nda vefat eden Ermeni asıllı Türk vatandaşı Garip Erkuyumcu'nun tüm mal varlığı, vasiyeti üzerine Spor Genel Müdürlüğü'ne bağışlandı.

1973 yılında Kayseri Beden Terbiyesi Bölge Başkanlığı'nda şef olarak çalışma hayatına başlayan Erkuyumcu, 2000 yılında emekli olana kadar Türk sporunun gelişimi için çalıştı.

Emekli olduktan sonra da Türk sporu için çalışmalarına gönüllü devam eden Erkuyumcu, 2012 Londra Olimpiyatları'nın açılışı sırasında Türkiye olimpiyat kafilesinde AIBA Hakem Komitesi'nin Türk üyesi olarak yer aldı.

Erkuyumcu, olimpiyatlar sırasında kaldığı otel odasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Cenazesi Türkiye'ye getirilen Erkuyumcu, Mersin'de toprağa verildi.

Erkuyumcu'nun eşi Ayten Erkuyumcu ise acısını bir kenara bırakıp eşinin vasiyetini hayata geçirmek için harekete geçti. Mersin 2. Noterliğine giden Erkuyumcu, 17 Haziran 2013 tarihinde tüm mal varlıklarının Spor Genel Müdürlüğüne bağışlanması yönünde vasiyet hazırlattı.

Vasiyetname sayesinde Ayten Erkuyumcu ve eşi Garip Erkuyumcu'nun Mersin'de bulunan tüm taşınmazlardaki hak ve hisseleri Spor Genel Müdürlüğü'ne bağışlandı.

Erkuyumcu çiftinin vasiyetiyle ilgili bilgiyi alan Gençlik ve Spor Bakanlığı da örnek çiftin davranışını taçlandırmak için harekete geçti.

Bakanlık, Türk boksuna üstün hizmet ve spor teşkilatına uzun yıllar emek veren Garip Erkuyumcu ve eşi Ayten Erkuyumcu'nun adlarını yaşatmak için çalışmalara başladı. Yapılacak araştırmaların ardından ülke genelinde yapılan tesislerden bazılarına Ermeni çiftin isimlerinin verilmesi bekleniyor.