Sosyal paylaşım sitelesi Facebook’tan Özgecan Aslan ile ilgili eylem çağrısı yapan Kocaelili Cihat Biçer eylem sırasında “Bizde erkeğiz, bizim de ihtiyaçlarımız var” deyince eyleme katılan kadınlar tepki gösterdi.

Kocaeli’de sosyal medya sitesi Facebook’ta etkinlik açarak eylem çağrısı yapan Cihat Biçer, yaptığı skandal açıklamayla kadınlardan büyük tepki gördü. Cumhuriyet Parkı’nda, Özgecan Aslan için yapılan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklışık 200 kişi bugün eylem yaptı.

Basın açıklamasını eylemi sosyal medya üzerinden örgütleyen Cihat Biçer yaptı. Biçer, “Biz de erkeğiz. Bizim de her erkek gibi bazı ihtiyaçlarımız var. Ama biz bu ihtiyaçları namuslu ailelerin kızlarıyla gidermiyoruz” dedi.

Açıklama üzerine etkinliğe katılan kadınlar sert tepki gösterdi.

siyasihaber.org'da yer alan habere göre Cihat Biçer, “Bu eylem sosyal medya üzerinden başlatıldı. Tanımadığımız insanlarla bir araya gelerek cinsiyet ayrımı yapmadan siyaset karıştırmadan bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Ben normal bir vatandaş olarak vicdanen böyle bir girişimde bulundum. Özgecan kardeşimize kardeşlik borcumuzu ödemek istedim. Amacımız provakasyon yapmak değil, sadece ölen insanlığımıza seslenmektir” dedi.