Aydınlık gazetesinin manşetinden verdiği 'Alparslan Arslan'ın ailesini tanıyorum' (burada) başlıklı habere Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu'dan yalanma geldi. Tuncel, Soruklu aracılığıyla Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal'a gönderdiği tekzip metninde 'Gazetenize veya televizyonunuza herhangi bir röportaj vermedim' dedi.

Söz konusu tekzip metninde:

"03.02.2012 tarihinde Aydınlık isimli gazetede yer alan şahsımla ilgili haber tümüyle gerçek dışıdır. Haberde geçen üçüncü şahıslarla ilgili beyanlar gerçekdışıdır. Haber içeriği şahsıma ait olmayan bazı düşüncelerin şahsımla ilişkilendirilerek kamuoyuna sunulması ve kamuoyunun bu şekilde yanıltılmasına yöneliktir. Şahsımdan izinsiz ve gizli kamera ile çekilen fotoğraf dışındaki bütün unsurlar hayal ürünü ve gerçekdışı ve çarpıtmadır. Ayrıca kişilik haklarıma saldırı niteliğindedir. Gazetenize veya televizyon kanalınıza bir röportaj vermedim' dedi.

Tuncel'in avukatı Soruklu, müvekkilinin takip edilerek rahatsız edildiğini söyledi. Soruklu, 'Gazetede yer alan haber kesinlikle hayal mahsulüdür. Müvekkilimin ne Aydınlık Gazetesine nede Ulusal kanala herhangi bir açıklama yapmamıştır. Söz konusu haber Aydınlık gazetesinin Dink cinayetindeki rolünün bir devamıdır. Haberde müvekkilime dayandırılan ifadeler yalandır. Müvekkilim takip edilerek bindiği otobüste rahatsız edilmiştir.' Açıklamasında bulundu. Tuncel, haberle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Aydınlık gazetesinde yer alan haberde Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürüldüğü davada hakkındaki suçlamalardan beraat eden Erhan Tuncel, Danıştay saldırısının faili olarak nitelendirildi. Aydınlık gazetesinde yer alan ve Erhan Tuncel'in açıklamalarına dayandırılan haberde "Elazığ'ın Keban ilçesinden olan Erhan Tuncel, Karakoçanlı Alparslan Arslan'ı tanıyıp tanımadığı sorusuna ise şoke eden bir yanıt verdi. Tuncel, "Alparslan'ı birebir tanımam ama ağabeyim tanır. Ben sadece ailesini tanırım, iyi ahlaklı insanlardır" dedi." İfadeleri yer aldı. Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu söz konusu haberi yalanladı.

(Gazeteport)