Ergenekon davasının firari sanığı eski AKP Milletvekili Turhan Çömez sünnetçiliğe başladı. 2008 yılından beri Londra'da yaşayan Turhan Çömez hakkında Ergenekon davasının görüldüğü, kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kırmızı bülten ile arama kararı çıkarmıştı.

Zülfikar Aydın'ın Habertürk'te yer alan haberine göre, İngiltere’de önce bir dil okuluna kayıt yaptıran Çömez, daha sonra asıl mesleği olan doktorluğa başladı. Çömez bir süre önce Quality Life Medical Center adlı klinikte işe girdi.

Quality life Medical Center adlı klinik Londra'da göçmen ve mülteci Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Haringay bölgesinde hizmet veriyor. Genel cerrahi alanında uzmanlığı bulunan Çömez'in işe başlamasının ardından klinik, Türkçe-İngilizce yayın yapan Habernewspaper Gazetesi'ne ilan verdi.

Turhan Çömez'in hekim önlüğü ile çekilmiş fotoğrafının bulunduğu ilanda "Sünnet Bizim İşimiz", "Op.Dr. Turhan Çömez Genel Cerrahi Uzmanı sünnet kayıtlarına başlamıştır" ifadesi yer alıyor.

Çömez'in çalıştığı kliniğin yetkilisi, "Turan Çömez burada ücretli çalışıyor. Notunuzu iletirim. Sorularınıza isterse yanıt verir" dedi.

Yaklaşık 5 yıl süren Ergenekon Davası süresince yakalanmadığı ya da Türkiye'ye dönmediği için ifadesi alınamayan Çömez ile İstanbul Eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'nın dosyalarının ayrılmasına karar vermişti. İnterpol ise dava süresinde Çömez hakkındaki kırmızı bülten talebini karara bağlamamıştı.