İkinci Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında bazı sanıklar birbirini yumrukladı, birbirlerinin üzerine yürüdü. Tarafların birbirlerine ağır küfürler ettiği duruşmada hakim oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Danıştay dosyasının sanığı Erhan Timuroğlu, aynı dosyanın sanığı Osman Yıldırım’ın sırtına yumruk attı. Bu sırada Danıştay dosyası sanığı İsmail Sağır ve Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal de Osman Yıldırım’ın üzerine yürüdü.

211’İNCİ DURUŞMA

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 29’u tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası’nın 211. duruşması olaylı başladı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese duruşmada ’Gizli tanık Poyraz’ın dinleneceğini belirtti. Başkan Özese, gizli tanık Poyraz’ın duruşma salonunun arkasındaki gizli tanık odasında hazır bulunduğunu ve üye hakim Hüsnü Çalmuk’un da yanında bulunduğunu söyledi. Gizli tanık Poyraz’a hakları hatırlatıldıktan sonra ifadesi alınmaya başlandı.

Sesi ve görüntüsü değiştirilerek duruşma salonunda bulunan ekrana yansıtılan gizli tanık Poyraz, 1974’ten beri İstanbul’da yüz kızartıcı suç haricinde bir çok suç işlediğini belirtti. Gizli tanık Poyraz 1982 yılından itibaren adam kaçırma, yaralama, tehdit suçlarından Paşakapısı Cezaevi’nde yatarken Şike Davası’nın tutuklu sanığı Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Sedat Peker’le tanıştığını anlattı.

Tanıdıkları Vedat Kadıoğlu’nun aracılığıyla Alaattin Çakıcı ile tanıştığı söyleyen gizli tanık, cezaevinden tahliye olduktan sonra Alaattin Çakıcı’nın dışarıdaki işlerini hallettiğini, aynı zamanda da Anadolu yakasında Sedat Peker ile ilişkisini gizli gizli yürüttüğünü belirtti. Gizli tanık Poyraz daha sonra Çakıcı’dan ayrılarak, Sedat Peker ile çalıştığını söyledi. Gizli tanık ifade verirken duruşmada kavga çıktı.

OSMAN YILDIRIM’A YUMRUK

Danıştay’a saldırı dosyasının tutuklu sanığı Erhan Timuroğlu, salondan çıktığı sırada jandarmalar arasından oturan aynı dosyanın tutuklu sanığı Osman Yıldırım’a yumruk attı. Bu sırada yine aynı dosyanın diğer tutuklu sanığı İsmail Sağır da hızlı adımlarla Osman Yıldırım’un üzerine doğru yürüdü.

Salondaki jandarma görevlileri Timuroğlu’nu zapdetmekte zorlandığı görülürken, Yıldırım da karşılık vermeye çalıştı. Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal de, Yıldırım’ın üzerine doğru yürüdü. Timuroğlu, salondan jandarmalar tarafından zorla çıkarılırken, 5-6 kişilik asker ekibi tarafından duruşma salonundan çıkartılmaya çalışılan Yıldırım, kendisine saldıran Timuroğlu, Sağır’a ve Şinal’e ağır küfürler etti. Duruşmaya salonunda yaşanan kavga sebebiyle duruşmaya ara verdi.

DURUŞMALARDAN MEN CEZASI


Aradan sonra Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, öğleden önceki celsede Danıştay’a saldırı dosyasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım’a yönelik yapılan saldırıya ilişkin alınan ara kararı açıkladı. Buna göre mahkeme heyeti, saldırı anının duruşmanın görüntü kayıtlarından incelendiğini belirterek, aynı dosyanın tutuklu sanıkları Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır ile savcı Zekeriya Öz’ü "Ergenekon" soruşturmasını yürüttüğü sırada tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Özkan Kurt ile Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal’in, Yıldırım’a fiili saldırıda bulunduklarını kaydetti.

Sanıkların ikaz edilmelerine rağmen bundan önceki celselerde de aynı şekilde davranışlar sergilediklerini ifade eden mahkeme heyeti, bu gerekçelerle Timuroğlu, Sağır, Kurt ve Şinal’in 16 celse duruşmalardan men edilmesine karar verdi. Sanıkların sıklıkla da duruşma salonunu terk ettiklerini belirten mahkeme heyeti, dışarıda bulundukları sırada da beyanlar alınırken lehe ve aleyhe ifadeleri duyamayacaklarını kaydetti. Bu arada, duruşmada bulunan bu 4 sanık duruşma salonundan çıkarılırken, Bedirhan Şinal ise "Ben kime saldırmışım?" diye bağırdı. Bağırınca ağzı jandarmalar tarafından kapatılan Şinal, zorluk çıkarmaya devam edince ellerinden ve bacaklarından tutularak salondan çıkarıldı.