Özgür Gündem gazetesinin eski eş genel yayın yönetmeni avukat Eren Keskin evine düzenlenen polis baskınına ilişkin, "Bu yapılanlar korku salmak içindir. Susanlar bilsinler ki sıra onlara da gelecek" dedi.

Mahkeme tarafından kapatılan Özgür Gündem gazetesinin eski Eş Genel Yayın Yönetmeni olan Eren Keskin'in evine dün gece polisler tarafından baskın düzenlendi, arama yapıldı. Keskin bulunmadığı evde arama yapan polisler, gece yarısı evden ayrıldı.

O esnada Diyarbakır’da bulunan Keskin, gece saatlerinde uçakla İstanbul'a döndü.

DİHA’ya açıklamalarda bulunan Keskin, bu zamana kadar kendisine herhangi bir tebligat yapılmamasına rağmen ifade vermeye gideceğini söyledi.

Çağlayan Adliyesi'ne giderek, Cumhuriyet Savcısı ile görüştüğünü paylaşan Keskin, avukatlarından haber beklediğini ve hakkında herhangi bir gözaltı kararı olması durumunda ise savcılığa gidip ifade vermekten kaçınmayacağını vurguladı. Keskin, "Gözaltı kararı varsa gideceğim. Ne olursa olsun, giderim" dedi.

'KORKU SALINMAK İSTENİYOR'

Gazete binası ve evine yapılan baskına dair ise Keskin, "90'larda en ağır koşullarda silahlı saldırıya uğradım, cezaevine girdim. Ama ilk defa evim uzun namlulu silahlı kişilerce basıldı, kaldığım mahalle polis ablukasına alındı. Bu faşizmin ülkede geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Bu yapılanlar korku salmak içindir." İfadelerini kullandı. Baskılar karşısında sessiz kalanlara da çağrıda bulunan Keskin, "Susuyor birçok insan. Susanlar bilsinler ki sıra onlara da gelecek. Bu devleti zaten tanıyoruz ama sadece susanlara kızıyorum" ifadelerini kullandı.