İnsan Hakları Derneği merkez yönetim kurulu üyesi ve kapatılan Özgür Gündem gazetesinin eski eş genel yayın yönetmeni avukat Eren Keskin, yarın Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek ifade verecek.

Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliği sırasında gazeteye yönelik olarak başlatılan soruşturma gerekçesiyle geçen Mart ayında yurtdışına çıkış yasağı konulan ve OHAL kapsamında da pasaportu iptal edilen İnsan Hakları savunucusu avukat Eren Keskin, kendisine resmi tebligat yapılmamasına rağmen Basın Savcılığı’nda ifade vermek üzere adliyeye gidecek.

Özgür Gündem gazetesi aleyhinde yürütülen soruşturma kapsamında, “örgüt propagandası” iddiasıyla hakkında yüze yakın dava açılan ve geçen Mayıs ayında sonuçlanan davaların birinde üç yıl dokuz ay hapis cezası verilen avukat Eren Keskin’in İstanbul’daki evine Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasının hemen ardından yüzleri maskeli ve uzun namlulu silahlı özel harekatçılar tarafından baskın düzenlenmişti.

Baskın sırasında il dışında olan avukat Eren Keskin olayın ardından İstanbul’a dönerken, basına verdiği demeçte de kendisine bir tebligat yapılmamış olmasına rağmen adliyeye giderek ifade vereceğini açıklamıştı.

Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi ve Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon bir açıklama yayımlayarak yarın ifade vermeye hazırlanan Eren Keskin’e dayanışmasını ifade etti.

Yapılan ortak açıklamada, “İnsan Hakları savunucusu avukat Eren Keskin’in yanındayız” ifadesine yer verilirken, Eren Keskin’le dayanışmak için yarın saat 14:00’te Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi Basın Savcılığı önünde bir araya gelineceği duyuruldu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Özgür Gündem gazetesi ile yaptığı dayanışma nedeniyle evi maskeli, uzun namlulu silahlı kişilerce basılan avukatımız Eren Keskin kendisine bir tebligat yapılmamasına rağmen Basın Savcılığı’na ifade vermek üzere gidecek.

Eren Keskin, insan hakları demektir. Eren Keskin, hak ihlaline uğrayan herkesin kimsesi demektir.

Eren Keskin, evlatları gözaltında kaybedilen ailelerin avukatı demektir.

Eren Keskin, iyilik ve vicdan demektir. Eren Keskin’e yönelen saldırılar, insanlığa yönelmiş demektir.

Eren Keskin’in yanındayız.

Cumartesi Anneleri,
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi,
Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon.

Tarih: 25.08.2016
Saat: 14:00
Yer: Çağlayan Adliyesi Basın Savcılığı Önü”

(Hrant Kasparyan / Demokrat Haber)