Adalet Orucu'na başladığını duyuran Eren Erdem eyleminin dördüncü gününde. Eren Erdem'in babası Hasan Erdem oğluna açlık grevini bırakması çağrısı yaptı.

Ayşenur Arslan, Halk TV'de, Eren Erdem'in babası Hasan Erdem'in videosunu yayınladı. Oğluna seslenen baba Hasan Erdem, "Oğlum vazgeç" dedi.

Erdem, kamuoyuna da seslenerek "Eren oğlum bu eylemden vazgeç. Oğlunu düşün, anneni düşün, seni sevenleri düşün. Buradan kamuoyuna seslenmek istiyorum, yazarlar, siyasetçiler biz ikna edemedik oğlumu, lütfen oğlumu ikna edin. Oğlum 10 tane ilaç kullanan birisi... Nedir açlık grevi böyle bir şeyi biz sana yakıştırmıyoruz. Lütfen bu eylemden vazgeç" çağrısında bulundu.

CHP PM'YE 'EYLEM' ÇAĞRISI

Program konuğu gazeteci ve CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, CHP PM'ye çağrı yaptı. PM'nin Cumartesi günü toplanacağını anımsatan Yarkadaş, "CHP PM'si cumartesi 14'te toplanacak. PM'deki arkadaşlara sesleniyorum kendisi de PM üyesi olan Eren Erdem'in adalet orucunu ve çığlığını duyduğunuza dair bir deklarasyon yayınlayın. En yüksek sesle Eren Erdem'in bu davasına sahip çıktığınızı belirtin" dedi.

Eren Erdem'in avukatı Ender Ersözlü'den aldığı son bilgiyi de aktaran Yarkadaş, "Cezaevi idaresi belirli saat aralıklarında tansiyonunu ölçüyor. Cezaevi idaresi gerekli sıvı ve şekeri temin ediyor. Buradan cezaevi idaresine teşekkür ediyoruz" şeklinde aktardı.

Yarkadaş canlı yayın esnasında kendisine Haluk Pekşen'den gelen mesajı da aktardı.

Yarkadaş, PM üyesi olan Pekşen'in, "Gerekli mesaj alınmıştır. Biz cumartesi günü gerekeni yapacağız" dediğini aktardı.

Programda hem Barış Yarkadaş hem de Ayşenur Arslan Eren Erdem'e açlık grevini bırakma çağrısı yaptı. Arslan, "Eren bu toplum sana sahip çıkıyor. Eren sıvıyı kesme, bunu yapma" derken, Yarkadaş da "Sesin duyuldu, açlık grevini bırak. Türk medyası da dünya medyası da senin çığlığını duydu. Lütfen artık son" diye konuştu.

EREN ERDEM'E DESTEK EYLEMLERİ

Öte yandan Yarkadaş CHP örgütlerinde de Eren Erdem'e destek için eylemler yapılacağı bilgisini paylaştı. Maltepe İlçe Örgütü, Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü Kadın Kollarını üyelerinin Eren Erdem'e destek için açlık grevi yapma hazırlığında olduğunu aktaran Yarkadaş, Almanya'da da cumartesi günü bir temsili destek açlık grevi yapılacağını belirtti.