Silivri Cezaevinde 489 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, Tele 1'de 5. Boyut programında cezaevinde çıplak aramaya maruz bırakıldığını açıkladı. 

"Türkiye'de çıplak arama yok" diyen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e "Yazıklar olsun" diyerek tepki gösteren CHP'li Eren Erdem'in yaptığı açıklamalar şöyle: 

"Ben kendisini Türkiye'den özür dilemeye çağırıyorum. Ben de cezaevinde çıplak arandım. Silivri yüksek güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde 500 gün geçirdim. Tek kişilik 8 metrekarelik bir hücrede. Halen daha o davada yargılamam devam ediyor. 

Ve cezaevi girişinde ben de çıplak arandım. Yazıklar olsun diyorum Özlem Zengin'e!  Türkiye'de bu kadar aleni bir meseleyi inkar edebilecek kadar.... Gerçekten bağları kopmuş bu anlayışın bu siyasi partinin... Ben de cezaevinde çıplak arandım. Buradan kendisine söylüyorum; Cezaevine giren herkes çıplak aranıyor. İnsan haklarına aykırı bir şekilde, AİHM kararlarına rağmen mevzuatta yer alan bu uygulama, insan onurunu rencine eden bu uygulama halen yapılıyor!" 

AKP'Lİ ÖZLEM ZENGİN, "TÜRKİYE'DE ÇIPLAK ARAMA YOK" DEMİŞTİ 

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun "Uşak'ta gözaltına alınan 30 üniversite öğrencisi kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığı" açıklamasına ilişkin "Gergerlioğlu Meclis'i terörize ediyor, Türkiye'de çıplak arama yok" demişti.