Trabzon'da gözaltına alınan Maçka İlçe Jandarma Komutanı Zabit Zengin'in Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ediyor.

Teğmen Zengin'in Kripto FETÖ'cü olduğu iddia edilirken ve 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün hayatını kaybetmesinin ardından operasyonu geciktirdiği iddia edildi.

Çarşamba günü gözaltına alınan teğmen Zengin'in TEM şubedeki sorgusuna iki farklı uzman ekibin girdiği öğrenildi.

Zengin'in, uzman olan ekip tarafından sorgusu devam ederken, Teğmen Zengin’in ise yöneltilen suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

KOMUTANLIĞA GETİRİLİŞİ DE ŞAİBE

Maçka’da 19 Temmuz 2016 tarihinde güvenlik noktasında kontrol yapan çevik kuvvet minibüsüne yönelik el bombalı ve silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmada polis İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç ve Ramazan Donat’ın hayatını kaybettiği olayın ardından Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı görevine getiren Teğmen Zabit Zengin'in, 16 Mayıs'ta Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz, 11 Ağustos'ta 15 yaşındaki ve Astsubay Ferhat Gedik'in hayatını kaybettiği operasyonlardaki şüpheli durumu incelemeye alındı.

Teğmen Zabit Zengin’in el konulan bilgisayarı, cep telefonu ve dijital cihazları ise Siber Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından inceleniyor.

30 Ağustos’ta üsteğmen rütbesi alması beklenen gözaltındaki Teğmen Zengin’in sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilmesi bekleniyor.