Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerden, 11'i daha tutuklandı. Tutuklananlar arasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen de bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup askerin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen 37 kişilik tim, darbe başarıya ulaşmadığında kaçmıştı.

Bu kişilerden, aralarında Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı olduğu belirtilen 'Paşa' lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 25'i daha önce çeşitli tarihlerde yakalanıp, tutuklandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde 16 gün gözaltında tutulan darbeci askerler, dün sabah geniş güvenlik önlemleri altında Muğla Adliyesi'ne götürüldü.

Adliye girişi güvenlik amacıyla bariyerle kapatılırken, saat 09.00'da adliyeye getirilen 11 darbeci asker, savcılık tarafından tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 11 asker de tutuklandı. Tutuklanan askerler elleri kelepçeli olarak adliyeden çıkarılıp cezaevine götürüldü.

YÜZBAŞI ARANIYOR

Marmaris'e giden darbeci askerlerden Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin ise 16 Temmuz sabahı sivil kıyafetlerle bölgeye terk ettiği üzerinde duruluyor.

Karatepe'nin yakalanması için 81 ilde çalışmalar sürüyor.