Radikal'den Altan Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın alkol yasağına ilişkin olarak sarf ettiği "İki tane ayyaşın yaptığı yasa..." sözlerini değerlendirdi.

Öymen, köşesinde kaleme aldığı "'Akol' için iki ayrı söylem" başlıklı yazısında, "iki ayyaşın yapmış olduğu yasanın hangi yasa" olduğuna ve bunların kimler olabileceğine dikkati çekiyor.

Erdoğan'ın, "Secaat arz ederken sirkatin söylüyor. Yani hangi din olursa olsun, bir din yanlışı değil doğruyu emrediyor. Doğruyu emrediyorsa bunu din emrediyor diye karşısında mı duracaksın? İki tane ayyaşın yaptığı yasa, sizin için muteber oluyor da inancın emrettiği bir gerçek, bir vaka, niçin sizler için reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor" sözlerini değerlendiren Öymen, şu ifadeleri kullanıyor:

'ALKOLLÜ İÇECEKLERİ YENİDEN SERBEST BIRAKAN YASA 1926'DA ÇIKMIŞ'

"'İnancın emrettiği gerçek, vaka' diye tanımladığı şey, alkol tüketiminin sınırlanmasıyla ilgili teklifin Meclis’ten geçirilip yasalaşması... Ama 'İki tane ayyaşın yaptığı yasa' dediği yasa hangisi?

Millî mücadele döneminde yasak edilen alkollü içecekleri yeniden serbest bırakan yasa, 22 Mart 1926’da çıkmış. O zamanki hükümetin başında İsmet Paşa var. Yasayı onaylayan Cumhurbaşkanı da Mustafa Kemal Paşa...

Acaba onları mı kastediyor?"

Altan Öymen'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.