AKP’yle Gülen Cemaati arasında 17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası patlak veren kavganın ‘medya ayağı’, New York’a da taşındı.

İddiaya göre, BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın korumaları, cemaate yakın Bugün gazetesinin Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan’ı otelden attırdı.

diken'de yer alan habere göre Adem Yavuz Arslan, Erdoğan’ın ABD Başkan Yarcımcısı Joe Biden’la yaptığı görüşmeyi takip etmek için bulunduğu otel lobisinden, cumhurbaşkanlığı korumalarınca çıkarılmak istendiğini anlattı. Arslan’ın aktardığına göre, önce Erdoğan’ın danışmanlarından Mustafa Varank ”Atın bunu dışarıya” talimatı verdi.

Ardından, Cumhurbaşkanı’nın yeğeni Ali Erdoğan, gazetecinin otelden atılması için küfür ederek üzerine yürüdü. Arslan bu sırada Erdoğan’ın bir diğer danışmanı Şenol Kazancı ve başmüşavir Aydın Ünal’ın da kendisine küfür ettiğini, iki sivil giyimli kişinin tekme attığını söyledi.

Arslan tüm bunların sebebini öğrenmek istese de fiziksel saldırıya maruz kaldığını, araya giren Amerikan güvenlik görevlilerince dışarı çıkartıldığını, otelin dışında da küfür ve tehdit aldığını anlattı.