Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye ve Avrupa için Ortak Gelecek” adlı konferansta konuştu.

Erdoğan’ın Gezi Parkı direnişine ilişkin olarak konuştu:

"Gezi Parkı olayında yanlış düşüncelerle kimse tereddütlere sürüklemesin. Dezenformasyon var, sosyal medyanın yalanları var. her şeyden önce muhatabınızı bileceksiniz, burada muhatap söz konusu değil. Milletin parlamentodaki temsilcilleri ne iş yapar diye sormaz mısınız?

'ORTAKLIĞI GELİN BENİMLE YAPIN'

Çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum. Eğer çevrecilikte ortaklık yapacaksanız, gelin bu Başbakanınız ile yapın. Çevre için yaptıklarımız neden konuşulmuyor?

Çözüm sürecini istemeyenlerin bu olayın içinde olduğunu bilmenizi isterim. Çevreci olmak devletin araçları yakmak, kamu malına zarar vermek değildir. Çevreci olmak insanları öldürmek değildir.

Demokrasi talepleri olanlara canım kurban, her türlü desteği vermeye hazırım.

REFERANDUMU SAVUNDU

Diyorlar ki, 'referanduma karşıyız'. Niye karşısın, karşı olma o zaman. Depreme dayanıklı olmayan AKM var. Biz buraya dev bir opera binası yapalım.

'AVM OLMASI MÜMKÜN DEĞİL, ŞEHİR MÜZESİ YAPILABİLİR'

Böyle bir şeyin kararını vereceksek, bunu zaten seçim öncesinde vermişiz. Halkımız destek vermiş. Daha güzel bir Taksim istiyoruz. Niye trafiği yer altına alıyoruz, benim vatandaşım çoluğu çocuğuyla gelsin gezsin istiyoruz. Gezi Meydanı’na fark atacak bir ağaçlandırma yapacağız. AVM olması metre nedeniyle mümkün değil. Bizim düşüncemiz içinde buraya güzel bir şehir müzesi yapmak da var."

'YABANCI MEDYANIN OLAYLARA İDEOLOJİK BAKMAMASINI BEKLERİZ'

Samimi olarak demokratik taleplerini ifade eden vatandaşlarımızdan ziyade bu durumu istismar edenlerin ön planda olduğunu görüyoruz. Olayların başındaki müdahaleyle ilgili üzüntümüzü, eleştirimizi defalarca ifade ettik. Demokrasi bir şeffaflık rejimidir. Özgürlük ve demokrasi talep edenlerin demokratik yöntemleri benimsemesi gerekmektedir.

Yabancı medyanın Türkiye'deki olaylara ideolojik bakmamasını bekleriz. Bazı gazetelerde sipariş ilanlar yayınlıyorlar. Bunların kaynaklarını da biliyoruz. Faiz lobisinin ülkemize yönelik attığı adımlardır. Faiz lobisi fazla heveslenmesin bu halkın dediği olacak.a