Bilişim ve Adlı Bilişim Uzmanı Yeminli Adli Bilirkişi Koray Peksayar tarafından hazırlanan bilirkişi raporu, Sümeyye Erdoğan'a suikast yazışmaları iddialarına ilişkin "acemice hazırlanmış bir delil üretme çabası" tespitinde bulundu.

Ortaya atıldığı dönemde de alay konusu olan suikast haberleri ve yazışmaları 'havuz' medyası tarafından günlerce manşetlere taşınırken konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 'skandal' açıklamalar yapmıştı.

"DELİKANLIYSAN ÇIK ORTAYA" DEMİŞTİ

Erdoğan, haberlerin basına yansıması sonrası yaptığı açıklamada “Dün gazetelerde görmüşsünüzdür: Bir hafta önce de ailece tehdit aldığımızı söylemiştim. Şimdi kızımla, şahsımla ilgili tehditler ortaya çıktı. Aylardır ortaya çıkan isim var. Delikanlıysan çık ortaya, gizli olarak niye bu işi yapıyorsun. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Bizi buradan caydıramazsın. Sende yürek varsa, delikanlılık varsa kod adıyla ortaya çıkma. Terör örgütünün mensubusun. O yüzden kod adıyla konuşursun,” demişti.

Erdoğan daha sonra yine aynı konuda yaptığı açıklamada “Bunu ana muhalefet partisiyle yapıyorlar. Her şey hukuk içerisinde yürüyor. Belgesi varsa hukuk da gereğini yapacaktır. Biz bunları biliyoruz, başka çıkış yolları yok” ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN ŞİMİD NE DİYECEK

Haberin yalan, yazışmaların sahte olduğunun ortaya çıkmasının ardından Erdoğan'ın nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu.