Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatı ve 15 Temmuz darbe girişimini konu alan "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı, Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında yargılandığı davada “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatı ve 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere Türkiye'nin yakın politik tarihini konu alan Uyanış" filminin yönetmeni, “Reis” filminin ise yapımcısı olan Ali Avcı, Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında yargılandığı davada hapis cezasına çarptırıldı.

“Silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçlamasıyla İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Ali Avcı ile avukatları katıldı.

Görülen duruşmada Cumhuriyet savcısı, bir önceki celsede verdiği mütalaasını tekrar ederek, sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan cezalandırılmasına karar verilmesini istedi.

Davanın sona ereceği hatırlatılarak son savunması sorulan sanık Avcı, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ali Avcı'ya “FETÖ Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Ali Avcı'nın yönetmenliğini yaptığı “Uyanış” filminde oyuncular Muhammed Erbek ve Perihan Savaş rol almış ve çekimler için 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü bir günlüğüne trafiğe dahi kapatılmıştı.

Sanık yönetmen Avcı, daha önceki duruşmada kendisini "Reis filmiyle yüzde 3'lük bir oy kazanımı sağladım. Filmde Recep Tayyip Erdoğan'ın torununu oynayan oğluma, neden burada olduğumu anlatamıyorum. Reis adlı parfümü yapıp dağıttım. Neden burada olduğumu anlayamadım" sözleriyle savunmuştu.