Gazeteci - yazar Murat Yetkin, "İstanbul ve Ankara başta olmak üzere belediyeleri CHP’ye kaptıran Erdoğan, çıkar kapıları kapanan ve ayrıca, Erdoğan’ın oy tabanının eridiğini saptayan İslâmcı tarikat ve cemaatlerin oy şantajı altına girdi" düşüncesini dile getirdi.

Ülke gündemindeki durumların kötüye gittiğini anlatan gazeteci Murat Yetkin, işlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kontrolünden çıkma eğilimi gösterdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplumun her kesimi üzerinde kontrol kurmak isterken işlerin kontrolden çıkmak üzere olduğunu göremediğini belirten Yeetkin, işlerin nasıl kontrolden çıktığını sıraladı. Yetkin'in kendi sayfasında "İşler Ankara'nın kontrolünden çıkmak üzere" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

“…Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütün gücü tek elde toplayan niteliğine rağmen ve belki de bu yüzden işlerin kontrolden çıkmak üzere olduğu endişesini doğuruyor. En küçük kararda bile Cumhurbaşkanı’nın onayının aradığı bu sistemde bakanlar, milletvekilleri, yargıçlar ve diğerleri gerekli kararları zamanında alıp uygulayamıyor, zaten inisiyatif kullanmaları değil, söyleneni yapmaları isteniyor. Gazetecilerin, yazarların üzerine yasaklarla gelinmesi bunun bir parçası. İş dünyasından medyaya dek toplumun her kesimi üzerinde kontrol kurma çabası artarken kontrol elden kaçıyor. Derin çelişki burada zaten.”