Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden sporcuları tebrik ederek, "Bu sene olimpiyatlarda sporcularımız sadece başarılarıyla değil centilmen davranışlarıyla da kendilerinden söz ettirdi. Attığımız adımlarla spora ve sporcuya bakış açısını değiştirdik" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya alan milli sporcular ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Erdoğan, 2023'e giden süreçte spor alanında daha iyi konuma gelinmesi gerektiğini belirterek, "2023'e giden süreçte, özellikle sınırlı varlık gösterdiğimiz spor dallarında ülkemizi çok daha iyi bir konuma taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda mücadele eden sporculara "Güçlü ve zayıf yanlarımızı analiz edeceğiz. Arzu ettiğimiz seviyeye ulaşamadığımız veya ivme kaybettiğimiz branşlara ağırlık vereceğiz" temennisinde bulundu.

Erdoğan devamında şunları söyledi:
Attığımız adımlarla spora ve sporculara bakışı değiştirdik. Ülkemizdeki toplam spor tesislerini artırdık. Lisanlı sporcu sayımız 10 milyon 376 bine çıktı. Spor kulüplerimizin sayısı 3 kattan fazla arttı. Sporcu eğitim merkezlerinde toplam bin 671 sporcumuz bulunmaktadır..