Geçtiğimiz hafta AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile basına kapalı olarak 1 saat görüşen ABD'li Senatörler Lindsey Graham ve Jeanne Shaheen, bugün beraberlerindeki bir heyetle birlikte Menbiç’i ziyaret etti.

Cumhuriyet Partili Güney Carolina senatörü Lindsey Olin Graham ve ABD Senatosu üyesi Jeanne Shaheen’in de aralarında bulunduğu ABD’li siyasetçilerden oluşan heyet, Menbiç Sivil Yönetimi binası önünde Menbiç Sivil Meclisi ile Menbiç Askeri Meclisi yetkilileri tarafından karşılandı.

ABD’li heyetin Menbiç kentindeki gezisine Menbiç Yasama Meclisi Eş Başkanı Faruk El Maşi, Yürütme Meclisi Eş Başkanı Mihemed Şeyho, Suriye Gelecek Partisi Genel Başkanı İbrahim El Kaftan ve Menbiç Askeri Meclisi Komutanı Mihemed Ebu Adil eşlik etti.

Hawar Haber Ajansı'nın (ANHA) haberinde ABD'li heyetin, Türkiye ile ABD arasında sürdürülen işbirliğinin iddia edildiği gibi Menbiç'in yönetiminin Türkiye'ye devredilmesini içermediği yönünde kentin askeri ve sivil yetkililerine bilgi verdiği yazıldı. Haberde ABD'li heyetin Menbiç'in güvenlik ve istikrarı için ABD'nin yardımlarını sürdürmeye devam edeceği ifadeleri de yer aldı..

Erdoğan ile görüştükten sonra Menbiç’i ziyaret eden ABD’li senatörler, ABD Kongresi'nde, Rahip Brunson'un serbest bırakılması ile Türkiye'nin S-400 alımının önlenmesi konusunda aktif çalışan senatörler olarak biliniyor.