1 askerin IŞİD tarafından öldürülmesi üzerine dün ilk defa IŞİD hedeflerini hedef alan ve hava saldırısı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri bu gece PKK'lilerin bulunduğu alanları bombaladı. Erdoğan dünkü konuşmasında "Çözüm Süreci" için "artık bu iş çığırından çıkmış durumdaydı" ifadelerini kullanmıştı.

Bu gece F-16 uçakları Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalandı. Uçakların IŞİD bölgelerini de bombaladığı iddiaları olsa da asıl hedefin PKK alanları olduğu öğrenildi.

Yerel kaynaklar, Türk savaş uçaklarının 5 ayrı noktada bulunan PKK kamplarına hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Savaş uçaklarının saat 22:55 sularından itibaren Kandil'in yanı sıra Zap, Gare, Haftanin, Metina ve Avaşin alanlarını bombaladığı öğrenildi. Henüz saldırıların sonuçlarına ilişkin bilgi edinilemedi.

Bölgedeki yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, savaş uçakları Hakurk'ta sivil halkın kullandığı bölgeler ve yaylalara çıkan sivil halkın kullandığı yerleşim birimlerini de bombalandı.

PKK'nin askeri kanadı HPG tarafından yapılan açıklamada da hava saldırıları doğrulanırken ateşkesin bir anlamı kalmadığı ifade edilerek, saldırıların sonuçlarının daha sonra açıklanacağı bildirildi.

ERDOĞAN İŞARET VERMİŞTİ: ARTIK BU İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKMIŞ DURUMDAYDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlarken şunları söylemişti:

“13 yıllık bir iktidar süresince öncelikle demokratik açılımla başlayan bir adım vardı. Daha sonra bunu milli birlik ve kardeşlik projesiyle geliştirdik, ardından bir çözüm süreciyle taçlandıralım istedik.

Hiçbir zaman bölücü terör örgütü bu attığımız adımlara olumlu yaklaşım vermediği gibi maalesef bunun istismarını yapmak suretiyle de ülkemizdeki demokratik yaklaşımı temel insan hak ve özgürlükleri noktasındaki olumlu yaklaşımımızı her zaman istismarla karşıladı.

Ve bu noktada işte 6-7 Ekim süreci bizler için bir üzüntü süreci oldu.

Bundan öte yine yol kesmeler bizim için olumsuz gelişmeler oldu.

Özellikle Doğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde vatandaşlarımız kendi demokratik haklarını dahi, kendi isteklerinde kullanamadıkları gibi devamlı tehditlerle karşı karşıya kaldılar.

Son aşamada ise artık bu iş çığırından çıkmış durumdaydı.

Bunların hepsi silahı bırakmak durumundadır.

Eğer silahı bırakmazlarsa, neticesine de katlanırlar. Olay bu kadar basittir.”