Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü, kentteki sağlık kurumlarına bir yazı göndererek, tüm sağlık çalışanlarının yıllık izinlerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Bitlis ziyareti sırasında iptal edildiğini duyurdu. 

78531079 sayılı ve "Yıllık İzin İptali Hakkında" başlığıyla iletillen yazıda "23/08/2021-28/08/2021 tarihleri arası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı münasebetiyle İlimize teşrif edecektir" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bu bahisle düzenlenecek olan anma programında herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi ve sağlık hizmetlerinin tam teşekkülü olarak yürütülmesi amacıyla, Tüm 112 Personelleri, Tatvan Devlet Hastanesi, Bitlis Devlet Hastanesi, Ahlat Devlet Hastanesi Personellerinin yıllık izinleri belirtilen tarihler arası iptal edilmiştir. Acil durumlar hariç tutularak, durumun Müdürlüğümüze bildirilmek suretiyle onaylatılması gerekmekte olup, ikinci bir resmi yazıya kadar belirtilen personellerin il dışına çıkış yapmamaları konusunda bilgilendirilmesi ve belirtilecek olan hazırlıkların yapılması hususunu önemle rica ederim."