Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018'de yapılacak seçim için laiklik vurgusunu da kullanacağını öne sürdü.

"1.5 milyon genç seçmene hitap eden bir söylem ön planda olacak" ifadesini kullanan Çevikcan, Erdoğan'ın 'alarm verdi'ğini iddia ederek, arka planda, 'yasamada iktidar' üzerinde yoğunlaşıldığını yazdı.

"Yeni sistem Cumhurbaşkanı’nı öne çıkarsa da kanunların geçirilmesi, OHAL ve bütçenin kabulü gibi kritik kararların adresi Meclis’in önemi hâlâ büyük" iddiasında bulunan Çevikcan "Ak Parti’de büyük değişim yolda" başlığıyla kaleme aldığı yazıda şunları söyledi:

600 vekilin olacağı sistemde, kıl payı farkla ya da MHP destekli bir çoğunluğun sağlanması halinde Ak Parti’nin sorun yaşayacağı açık. Üstelik MHP’ye mahkûmiyet de kritik bir sorun.

Erdoğan, bu nedenle üstünlük sağlayabilecek bir aday listesi ve seçim kampanyası hazırlığında.

Gelen bilgiler, mevcut vekillerin üçte ikisinin değişeceği, bakanların ve partinin A takımındaki bazı isimlerin Beştepe’deki kurmay ekibine, bazılarının belediye başkan adaylığına kaydırılacağı, duayen isimlerle ilgili son kararı Erdoğan’ın vereceği geniş bir revizyonu işaret ediyor.

Kampanyada ise Erdoğan’ın dile getirdiği, daha fazla özgürlük, demokrasi ve refah eksenli, laiklik vurgusunun da olacağı, 1.5 milyon genç seçmene hitap eden bir söylem ön planda olacak.

Somut vaatlerin en önemli kısımları da dünkü torba tasarıyla zaten Meclis’e geldi.

Hem Cumhurbaşkanlığı’nı hem Meclis’i kazanmak temel hedef.