Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün akşam saatlerinde geldiği Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da temaslarına başladı. Kraliçe Beatrix ile görüşecek olan Erdoğan saat 14.00’da Lahey’de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Parlamento’da grubu bulunan siyasi partilerin başkanları ile bir araya gelecek.

ERDOĞAN PROTESTO EDİLECEK

Erdoğan, Lahey’de parlamento temasları sırasında Kürt, Türk, Suryani, Ermeni ve Alevi göçmen örgütlerinden oluşan Hollanda Demokratik Birlik Platformu tarafından protesto edilecek. Platform, protesto ile ilgili yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın Türkiye’de ‘halkların baskı altında tutularak istismara maruz kalmalarından’ sorumlu olduğu belirtildi. Açıklamada, işkence uygulayan polis ve askerler terfi edilirken, muhalif öğrenci, gazeteci ve avukatların cezaevine atıldıklarına dikkat çekildi.

CiJO'DAN DA ERDOĞAN'A TEPKİ

Öte yandan, İsrail Enformasyon Merkezi gençleri (CijO) de parlamento önünde Erdoğan’ı protesto edecek. CijO, Ermeni soykırımını tanımayı reddeden Erdoğan’ın Yahudi halkının kaderini tayin hakkını ‘İnsanlığa karşı suç’ olarak tanımlamasını protesto edeceklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada "Siyonizm ve Faşizm gibi İslamafobinin de insanlığa karşı suç olduğunu" söylemişti. Erdoğan’ın bu sözleri başta Yahudiler olmak üzere batılı ülkelerde tepkilere neden olmuştu.