Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunan hukuk profesörü Hayrettin Ökçesiz'e, görev yaptığı İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından kınama cezası verildi.

Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, 17 Temmuz'da Anayasa'ya aykırı işlediği iddiasıyla, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Bireysel başvuru hakkını kullanan Prof. Dr. Ökçesiz, adayların belirlenmesi noktasında partiler oligarşisi kurulduğunu, eşit ve özgürce seçilme ve seçme hakkının gasp edildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Ökçesiz, Yüksek Seçim Kurulu seçim sonuçlarını açıklamasına rağmen, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı görevlerini sürdürmesi nedeniyle de 18 Ağustos günü Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Emekli öğretim üyesi olarak ders verdiği İstanbul Aydın Üniversitesi'nin, 'Bilimsel tartışma ve açıklamalar dışında, yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına resmi konularda bilgi veya demeç vermek' suçunu işlediği gerekçesiyle Prof. Dr. Ökçesiz hakkında açtığı soruşturma ise sonuçlandı.

Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanları ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'ne aykırı olarak basın açıklaması yaptığı iddiasıyla açılan soruşturmada Prof. Dr. Ökçesiz'e kınama cezası verildi.