Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunan Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz'in aydın Üniversitesi'ndeki görevine son verildiği duyuruldu.

Ökçesiz, okul yönetiminin kararına karşı hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

İleri'de yer alan habere göre İstanbul Aydın Üniversitesi yönetimi, Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Hayrettin Ökçesiz'in görevine son verdi. Okul yönetiminin Ökçesiz'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine bu kararı aldığı öğrenildi.

Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz, YSK'nın 15 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını açıklanmasına rağmen, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık ve AKP Genel Başkanlığı görevlerini sürdürmesi nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Ökçesiz'in konuya ilişkin sosyal medya sitesi Facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde;

"Bugün (16.10.2014) itibariyle İstanbul Aydın Üniversitesi, hukuk fakültesindeki görevime son verdi. İş akdini kendince haklı fesihte bulundu. Elbette kanun yollarını kullanacağız.

RTE'ye karşı yapmış olduğum suç duyurusu üzerine işime son vermiş olmaları ülkemizin nasıl bir korku ortamına sürüklendiğini çok iyi göstermektedir.

Bir hukuk profesörünün bir temel hakkını kullanmasından ve bir temel görevini yerine getirmesinden bir özel üniversite büyük bir korkuya kapılıyor ve onu işten atıyorsa, bu çevrelerin içinde bulundukları siyasal ve ekonomik yoz ilişkilerin boyutlarını artık siz tasarlayınız lütfen. Ülkemizdeki hemen her iş ilişkisinde görebileceğimiz bu kokuşmaya ve faşizme karşı her yerde dayanışarak karşı koymalıyız."