Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyada binlerce insanın ölümüne sebep olan ve Türkiye'de de ilk kez dün görülen Koronavirüs'e karşı vatandaşları uyardı. Gereken her türlü önlemin vakitlice alındığını ifade eden Erdoğan, "Vatandaşlarımızdan ricam sağlık personelinin ikazlarına harfiyen uymaktır. Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Biz de geçtiğimiz cuma gününden itibaren kucaklaşmayı kestik" dedi.

İdlib hakkında Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile imzaladığı ateşkes anlaşmasının ardından ufak tefek ihlallerin yaşandığını belirten Erdoğan, "Rusya ile bu gelişmeleri paylaştıklarını" kaydetti.

Ana muhalefet partisi CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında Moskova'da imzalanan anlaşmaya ilişkin 11 çıkarımını sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Bu kişi liderler düzeyinde hiçbir toplantıya katılmamıştır. Böyle bir toplantıya nasıl girilir, nasıl çıkılır, nasıl anlaşılır bilmiyor. Baş başa görüşme nedir haberi yok. CHP kürsüsünden sorumsuzca konuşmakla devlet yönetimini birbirine karıştıran densiz bir zatla karşı karşıyayız" sözlerini kaydetti.