Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na grup toplantısında yaptığı konuşma nedeniyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu'nun salı günü Meclis grup toplantısında FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım diyerek "Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır" açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan ise dün yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nu suçlayarak "FETÖ'nün siyasi ayağı Kemal Kılıçdaroğlu kendisi ve ekibidir. Şimdi ne için böyle olduğunu tüm delilleriyle anlatacağım" dedi. Erdoğan, daha sonra "FETÖ Kılıçdaroğlu'nun yatak odasına girmiş" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşması şu şekilde:

"Devletin en mahrem birimlerine, en önemli birimlerine FETÖ'yü yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı diyoruz. Bunu neden diyorum? Bu yetkiyi sadece bazı kişiler kullanabilir. Bu yetki herkesin eklinde değildir. Bu kişiye FETÖ'nün siyasi ayağı denir. Bu kadar basit. Bir çiftçiyi düşünün FETÖ'yü buraya getirebilir mi? Bir de düşünün FETÖ'yü devletin kılcal damarına Parlamento'da muhalif partiler yerleştirebilir mi? Hayır. Her şeyi reddediyorsunuz, düzenlemelerimize karşı çıkıyorsunuz.

İktidardaki parti FETÖ'yü devletin kılcal damarlarına yerleştirirken, "Bun bunların böyle olduğunu bilmiyordum, benim bilgim yoktu" diyebilir mi? Kaymakam olarak, Emniyet Müdürü olarak atadınız bunları. Devletin hiçbir yöneticisi benim haberim yoktu diyemez.

Örgüt 2010'dan itibaren kendini Türkiye Cumhuriyet'nin tek hakimi olarak görmeye başlamıştır. Bunu sağlayan Erdoğan'dır. 2010'da anayasa değişikliği için ölüler bile kalkıp oy vermeli diyordu Gülen, biz karşı çıktık, onlar destek verdi. Hizmet süresini 28 yıla indirecek kanuni düzenlemeyi siyasi otoriteye yaptırmayı başarmışlar. Kimdir bu siyasi otorite, FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Parlamento'dan zorla geçiriyor. Ben milletvekili kardeşlerim için bir şey demiyorum. Ama FETÖ'nün devletteki siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başka da bir şey demiyorum."