Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç'taki katliama ilişkin, "Bu vahşeti işleyenleri şahsım adına lanetleyip kınıyorum" dedi.

Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaptığı ortak basın toplantısında Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıya ilişkin konuştu.

Erdoğan, "Bugün saat 13:00 sıralarında Şanlıurfa Suruç'ta bir terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri şahsım adına lanetleyip kınıyorum. Uçağa bindiğimizde haberi almış olduk. Bakanlarımız bölgeye hareket etti. Başbakanımız da Ankara'dan takip ediyor" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terör nereden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Terörün dini dili ırkı vatanı yoktur. Teröre karşı uluslararası mücadele verilmesi gerektiğini ifade ettik ediyoruz. Terör insanlığın huzuruna kasteden bir olaylar silsilesidir. İnsanlığın mutluluğuna kasteden bir olaylar silsilesidir. Buna karşı da mücadeleyi dünyanın her yerinde hep birlikte vermeye mecburuz. Ben bir kez daha kınıyor ve bu terör eyleminde ölen 28 vatandaşımızın ailesine baş sağlığı diliyor; milletimizin başı sağ olsun diyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bununla ilgili e zaten başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün görevli arkadaşlarımız en sıcak şekilde ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar, gösterecekler" diye konuştu.