Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 ulusal ve 200 yerel bölgesel radyodan ortak canlı yayımlanan “Mehmet’in Gezegeni Seçim Özel” programına katıldı.

Erdoğan, yurt dışına çıkmak zorunda bırakılan ve Paris’te hayatını kaybeden ünlü sanatçı Ahmet Kaya’nın mezarının Türkiye’ye getirilebileceğini söyledi.

Erdoğan, “Ailesi isterse Ahmet Kaya’nın mezarının getirilmesi konusunda gereğini yaparız” dedi.

“Ahmet’e o otelde yaptıkları o hainliği, o ihaneti, o alçaklığı, ‘sanatçıya, sanata sevgi’ diye konuşanlar, köşelerinde yazanların o gece ne yaptıklarını da hiç mi hiç unutamıyorum” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Kendi sanatçısına sahip çıkan değil, kendi sanatçısını bu ülkeden kovana kadar ellerinden geleni yaptılar ve ne oldu Ahmet, vatan topraklarında değil, gurbette durdu. Başbakanlığım döneminde, o zaman Kültür Bakanlığımız vasıtasıyla aslında Ahmet Kaya’nın bir nakli mekan ile kendi topraklarımıza getirilmesini de arzu ettim. Eşine de haber gönderdik. Bugün yine Ahmet Kaya ile ilgili böyle bir imkan olsa, ailesi Ahmet Kaya’nın topraklarımıza getirilmesini kabul etse, biz elimizden gelen her şeyi yaparız.”

Ahmet Kaya, 10 Şubat 1999’daki Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) gecesinde ödülünü alırken “Önümüzdeki kasetimde Kürt asıllı olduğum için Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim ve Kürtçe bir klip yapacağım” dediği için saldırıya uğramıştı. Medya tarafından da hedef haline getirilen ve hakkında soruşturma açılan Kaya, yurt dışına çıkmak zorunda kalmıştı. 16 Kasım 2000’de, Hoşçakalın Gözüm isimli albümünün kayıtlarını yaparken, Paris’in Porte de Versailles semtindeki evinde bir gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 17 Kasım 2000’de on binlerce kişinin katıldığı törenle Paris’in Père Lachaise Mezarlığı 71. bölüme defnedildi.

Ahmet Kaya, 10 Şubat 1999’daki Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) gecesinde ödülünü alırken “Önümüzdeki kasetimde Kürt asıllı olduğum için Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim ve Kürtçe bir klip yapacağım” dediği için saldırıya uğramıştı.

Medya tarafından da hedef haline getirilen ve hakkında soruşturma açılan Kaya, yurt dışına çıkmak zorunda kalmıştı.

16 Kasım 2000’de, Hoşçakalın Gözüm isimli albümünün kayıtlarını yaparken, Paris’in Porte de Versailles semtindeki evinde bir gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

17 Kasım 2000’de on binlerce kişinin katıldığı törenle Paris’in Père Lachaise Mezarlığı 71. bölüme defnedildi.