Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği CNN muhabiri Ivan Watson 12 yıldır yaşadığı Türkiye’den ayrıldı.

Başbakan, Watson için "ajan ve dalkavuk" demişti. 12 yıldır Başbakan’la birçok kez röportaj yaptığını söyleyen Watson, “Casussam bu, Türkiye için ciddi bir güvenlik açığıdır.” dedi.

Watson, 12 yıldır bizzat Türk hükümeti tarafından kendisine verilmiş sarı basın kartı taşıdığını bildirdi. Başbakan Erdoğan’la birçok kez bire bir röportajlar gerçekleştirdiğini, en son seçim kampanyası sırasında Erdoğan’a eşlik ettiğini kaydetti.

Watson, “Başbakan ve çevresindekiler beni şahsen tanıyor. Kendisiyle röportaj yaptım. 2009 yılında özel uçağına bir televizyon ekibi ile birlikte davet edildim. Eğer gerçekten Başbakan Erdoğan’ın Türk Parlamentosu’nda haksız bir şekilde iddia ettiği gibi bir casussam, bu Türkiye için çok ciddi bir güvenlik açığıdır.” ifadelerini kullandı.

Daha önce de Today’s Zaman muhabiri Mahir Zeynalov ve Alman Der Spiegel muhabiri Hasnain Kazım, Başbakan’ın hedef göstermesi üzerine Türkiye’den ayrılmışlardı. Zeynalov, Başbakan’a Twitter üzerinden yaptığı eleştiriler üzerine sınır dışı edilmiş, ülkesi Azerbaycan’a gitmek zorunda kalmıştı. Der Spiegel de muhabirini, “Türkiye’de can güvenliği yok” gerekçesiyle ülkeden çekmişti.