İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, usta oyuncular Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmanın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın talimatıyla başlatıldığı öğrenildi.

Usta oyuncular Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in katıldıkları bir televizyon programında iç savaş ve darbe çağrısında bulundukları iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan soruşturma başlatılmasından 1 saat önce, "Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Beni ipe götüreceklermiş. Biz şahadete inanmış insanlarız. Bunlar sanatçı müsvettesi. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın sen bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Bunlar sanatçı müsveddesi yargıya gitsinler bunun bedelini ödesinler." demişti.

NE OLMUŞTU?

Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu “Halk Arenası” programına katılan Gezen ile Akpınar, demokrasinin önemine vurgu yapmışlardı.

Akpınar, “Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler” ifadelerini kullanmıştı.

Gezen de aynı programda “Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil” diye konuşmuştu.