Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelişmiş ülkelerin pandemi karşısında çaresiz kaldığını, Türkiye'nin ise sağlıktan gıda ve kamu güvenliğine kadar her alanda en ileriye gittiğini savundu ve Avrupa ülkelerinde Covid-19 aşılarının ücretli olduğunu söyledi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binası, Akçay Barajı Alternatif İçme Suyu ve Hidroelektrik Santrali, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Her ne kadar birileri savunma sanayinde atılan her adımı engellemek için her türlü yalanı, iftirayı kullanmaktan çekinmiyorsa da onlara rağmen ülkemizi bu alanda marka haline getirmeyi başardık." dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

'BAY KEMAL SENİN GÜCÜN YETMEZ'

Onlar istese de istemese de Türkiye istiklalini ve istikbalini güvence altına alacak adımları atacak ve hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Bay Kemal, senin gücün bunu engellemeye yetmez, yanındakilerin gücü de bunu engellemeye yetmez. İşte millet... Bay Kemal siz ise illetsiniz, illet. Cumhur İttifakı bütün gücüyle yoluna devam ediyor. Ülkemizi ve şehirlerimizi her alanda bu hedefe yaklaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz.

'YAKINDA KENDİ AŞIMIZI DEVREYE ALIYORUZ'

Aşılama çalışmaları hızla devam ediyor. İnşallah yakında kendi aşımızı da devreye alıyoruz. Gelişmiş ülkeler bile salgının yol açtığı sorunlar karşısında çaresiz kalırken, biz Türkiye'yi sağlıktan gıda ve kamu güvenliğine kadar her alanda en ileriye taşıdık. Bugün Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri dahi şu aşılar var ya aşılar, bu aşıları ücretle yapıyorlar. 50 sterlin, 100 avro. Bu şekilde para alarak yapıyorlar. İnşallah çok yakında Sakaryamıza da bin yataklı bir şehir hastanesini kazandırıyoruz."

İNGİLTERE'DE AŞI 100 STERLIN İDDİASINDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Haziran'da Hatay'daki konuşmasında da İngiltere'de korona virüsü aşısının ücretli olduğunu söylemişti. Erdoğan, İngiltere'de Covid-19 aşısı yapılması karşılığında 100 sterlin ücret alındığını ifade etmişti. İngiltere'de Covid-19 aşılama programı ücretsiz yürütülüyor. Birleşik Krallık'ta Ulusal Sağlık Sistemi NHS'in verdiği diğer sağlık hizmetlerinden de herhangi bir ücret alınmıyor.