Gazeteci Can Ataklı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çok yakın bir isimle görüşüp yetkilerini devretmek istediğini ve bunun karşılığında dokunulmazlık talep ettiğini iddia etti.

Can Ataklı'nın youtube kanalından "Erdoğan'ın gizli görüşmesi Bahçeli'yi çok kızdırdı" başlığı ile yayınladığı konuşmanın tamamı şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'in çok yakınındaki bir kişiyle perşembe günü 1 saat 45 dakika süren bir görüşme yaptı. Hani kim olduğunu söylemeyeceğim ama diyorum ki çok çok yakın, evinde. Anlatabiliyor muyum? Daha önce de bu kişi ile yapılıyordu görüşmeler. Burada yapılan görüşmelerde Tayyip Erdoğan, mealen söylüyorum, benim anladığım kadarıyla gidişattan memnun olmadığını, Bahçeli’ye asla artık güvenmediğini, her an oradan bir kazık yiyeceğine inandığını, fakat genel olarak toplumda da oylarının düşmekte olduğunu fark ettiğini, bu nedenle yetkilerinin bir bölümünü yeni bir oluşumla parlamentoya devretmeye hazır olduğunu ama bunun karşılığında kendisi ve 300-400 kişilik ekibi için dokunulmazlık istediğini ima etmiş. Yani “Ters bir şey oldu. Beni yargılamaya, arkadaşlarımı yargılamaya kalkmayacaksınız“ diyor. “Ben size kapıları açacağım size iktidar vaat ediyorum“ diyor. İşin özlü aslında o. “Bazı yetkilerimi devrederim“den, şimdi ben anladığımı söyleyeyim; bir tür parlamenter rejime geçip Cumhurbaşkanlığına sembolik olarak devam etmek ama bir seçimi daha garantiye almak. Bunu da yapabileceğini gördüğü anladığım kadarıyla İYİ Parti. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi çok palazlandı. Oy yok fakat devletin içine çok soktu. Aynı Cemaatte yaptığı hata gibi şimdi “MHP de beni kandırdı“ diyebilir Tayyip Erdoğan."