Sanatçı Erdal Erzincan sosyal medya hesabından “Hemen hemen her gün alevi olduğum için olmadık hakaretlere maruz kalıyorum” diye yazdı. Eski CHP Milletvekili sanatçı Sabahat Akkiraz, Erzincan'a destek verdi. Akkiraz twitter hesabından "Sevgili Erdal Erzincan bizimdir. Seni bilen bilir, bilmeyenler ne bilir Erdal Can" diye yazdı

TRT'de katılacağı program iptal edilen ve resmi olmayan boykot uygulanan Erdal Erzincan, Alevi olduğu için hakarete uğradığını ifade etti. 

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Erzincan, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler bu ülkenin hangi koşullarda kurulduğunu biliyoruz ve aynı hassasiyetle değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Biz sadece cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Derdi Cumhuriyet olmayanlar bizi PKK veya FETÖ diye suçlamak istiyorlar.

Konu benim vatanı sevip sevmemem ise bunun cevabını çaldığım bağlama ve söylediğim türküler en iyi şekilde verir. Hemen hemen her gün alevi olduğum için olmadık hakaretlere maruz kalıyorum. Bunlara bile gerginlik olmasın diye karşılık vermiyorum. Nedir bu kin ve nefret? Hepimiz için ortak bir nokta olmalı o da CUMHURİYET. Gerisi farklılklarımıza saygı duymak.”