12 Eylül darbesinin ardından yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren, Ankara'da mezarı başında anıldı.

Erdal Eren'i anmak için ailesi ve yoldaşları Karşıyaka Mezarlığı 2 No'lu kapıda buluştu. Mezarlığa yapılan yürüyüşte "Denizlerden Erdal'a gençlik emeğin saflarında" sloganları atıldı.

Eren'in mezarı başında konuşma yapan Emek Gençliği üyesi Dilan Ortakçı, "Erdal Eren geleceğini işçi sınıfın geleceğinde görmüş, yaşamını sınıfın mücadelesine adamıştı. İdamından sonra da, kendi gibi bu mücadeleye gönül vermiş gençlerin simgesi olacak. Halk bu hukuksuzluğu ve vicdansızlığı asla unutmayacaktır" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Erdal Eren'in 12 Eylül cuntası önünde boyun eğmeyişin simgesi olduğunu söyledi. Dünyanın 12 Eylül rejimini, "17 yaşında bir genci asan zorba bir iktidar" olarak tanıdığını belirten Tüzel, "12 Eylül'ün çocukları bugün iktidarda. Bugün de işçileri, gençleri, kadınları tehdit eden güçler aynı. Gençler sermayenin çarkları arasında öğütülüyor" diye konuştu.

Devrimci 78'liler Federasyonu adına konuşan Hüseyin Esentürk de egemenlerin saldırılarıyla ülkenin adeta bir açık hava cezaevi haline geldiğini söyledi. Böyle bir dönemde Erdal Eren'i anmak ve anlamanın önemli olduğunu belirten Esentürk, Erdal Eren'in devrimci inancın ve faşizme karşı mücadelenin temsilcisi olduğunu dile getirdi.

Erdal'ın mezarı başındaki anmanın ardından Sinan Suner ve Ercan Koca da mezarları başında anıldılar. (Evrensel)