Maraş 5.Zırhlı Tugay 1. Mekanize Taburu'nda 8 Eylül 2011 tarihinde askerlik yaparken er Eren Özel’in öldürülmesiyle ilgili görülen davada cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı.

 

“SİLAH BOZUK DEĞİLMİŞ”

16 Mart'ta Antep Askeri Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Aktaş ve avukatı, er Eren Özel’in akrabaları ve avukatları katıldı. Duruşmada sanık Ahmet Aktaş’ın yalan beyanlarda bulunduğu ortaya çıktı. Aktaş ilk duruşmada silahının bozuk olduğunu dile getirmiş ancak kriminal raporda silahın temiz olduğu ortaya çıktı. Yine Aktaş silahın yerde olduğunu ve Özel'in kaza sonucu vurulduğunu söylemişti. Fakat tanık Y.Ş. ifadesinde olay esnasında silahın yerde değil Aktaş’ın üzerinde olduğunu belirtti.

 

“TANIK UZMAN ÇAVUŞ’UN YALAN BEYANI”

Davada yaşanan bir diğer skandal ise tanık sıfatıyla ifade veren Uzman Çavuş Eyüp Işık’ın yalan beyanda bulunduğu ortaya çıktı. Işık, ifadelerinde cinayet günü askerleri kontrol ettiğini Ahmet Aktaş’ı da gördüğünü söylemişti, ancak Aktaş, Işık’ın ifadelerini yalanlayarak, ''uzman çavuş Eyüp Işık bizi kontrol etmeden gitti kendisi yalan söylüyor” dedi.

 

Mahkeme heyeti uzman Çavuş Eyüp Işık, hakkında “yalan şahitlik yapmak” ve “görevi kötüye kullanmaktan” dava açılmasına karar verdi.

 

Tanık sıfatıyla ifade veren asker Y.Ş. ise şunları söyledi: “Çimenleri sulamaya gidiyordum Ahmet Aktaş benden sigara istedi ben de vermedim çimenleri sulamak için 10 metre adım attığımda silah sesi geldi koştum baktım Ahmet ağlıyor ‘Eren intihar etti’ dedi. Olay esnasında silah yerde değildi Ahmet’in üstündeydi. Ahmet ifadesinde benden sigara aldığını söylemiş, yalan söylüyor ben ona sigara vermedim.”

 

“AİLEYE İNTİHAR DENİLMİŞTİ”

Er Eren Özel’in amcası Mahmut Özel ise, ‘’Bizi telefonla aradılar oğlunuz intihar etti gelin cenazesini alın dediler. Biz baştan beri oğlumuzun intiharına inanmadık çünkü intihar edebilecek bir durumda değildi intihar etmeden 2 gün önce kendisiyle konuştuğumuzda çok neşeliydi herhangi bir sorunu yoktu” diye konuştu.

 

Amca Özel, Antep’e cenazeyi almaya gittiğimizde bir astsubay bana “bu işin içinde iş vardır, oğlunuz intihar etmemiştir peşini bırakmayın” dedi. Yeğeninin kaza sonucuyla değil vurularak öldürüldüğünü vurgulayan amca Özel, olayın takipçisi olacaklarını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi.

 

“TÜRK BAYRAĞI İADE EDİLMİŞTİ”

Eren Özel’in cenazesi Pirpirim köyünde toprağa verildiği sırada askeri birlik tarafından gönderilen çelenk, köy halkı tarafından yakılmıştı.

 

Eren Özel’in amcası Mahmut Özel ve annesi Zeynep Özel ise Malatya 2. Ordu Komutanlığına giderek “Eren şehit değil alın bu bayrağı” diyerek askerlere Türk bayrağını iade etmişlerdi. (ANF)