BirGün yazarı Enver Aysever hakkında, MOBESE görüntüleri, ‘içeriden’ anlatımlar ve polis raporuyla çürütülen ‘Kabataş yalanı'nın yayılmasını sağlayan isimlere canlı yayında ‘yalancı’ dediği için hapis istemiyle dava açıldı.

Davayı kişisel Twitter hesabından duyuran Aysever, “‘Kabataş Yalancıları’na hakaret ettiğim(!) için, hakkımda hapis istemiyle dava açıldı. Bunu da başarmış oldum böylece, yalancılar değil, ‘yalancı’ dediğim için ben yargılanıyorum. HAYALDİ GERÇEK OLDU!” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Aysever’in 25 Şubat’ta Habertürk’te katıldığı canlı yayında Kabataş iddiasını gündeme getirmesi üzerine, programın diğer konukları Star yazarı Halime Kökçe, Anadolu Ajansı eski genel müdür Kemal Öztürk ve Türkiye yazarı Ceren Kenar stüdyoyu terk etmişti.

Balçiçek İlter’in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş programında, Türkiye yazarı Ceren Kenar’ın ‘gerçek resmin’ görülmesi gerektiği yönündeki ifadeleri üzerine Aysever, Kabataş’taki söz konusu iddiayı hatırlatarak “Olmayanlar üzerinden toplumu galeyana getirdiniz, sizin gazeteleriniz bunu yaptı, vicdanınız sızlıyor mu sızlamıyor mu?” diye sormuştu.

Aysever’in bu sözlerini üzerine alınan Star yazarı Halime Kökçe ise görüntüler ifadesini boşa çıkarsa da, ‘üzerleri çıplak, deri eldivenli‘ göstericilerin saldırısına uğradığını iddia eden Z.D. adlı kadının beyanına güvenilmesi gerektiğini savunmuştu.

Kökçe, kendisinin sadece Z.D.’nin dile getirdiği iddiaları yazdığını, hiçbir zaman saldırıya ilişkin görüntüleri izlemediğini vurgulamıştı.

Aysever’in buna yanıtı, “Tertemiz bir eylemi kirletmek için yalan söylediniz Türkiye’ye, bunun yüzünden yargılanacaksınız” olmuştu.

Aysever’in ardından akademisyen Koray Çalışkan konuya ilişkin görüşlerini paylaşırken ayağa kalkan Kökçe, İlter’in uyarılarına karşın canlı yayını terk etmişti. Kökçe’yi Öztürk ve Kenar izlemişti.

İlter de üç konuğunun ayrılmasının hemen ardından programını sonlandırmak zorunda kalmıştı.