Ensar Vakfı'nda 13 ve 14 yaşındaki iki öğrenciye tacizden yargılanan Din Kültürü öğretmeni Zekai İşler, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Eski Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı İşler, Çorum L Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Çorum’da 2007 yılında Ensar Vakfı’ndaki kurslara katılan kız öğrencilerden olay tarihinde 14 yaşında olan E.Y. ile 13 yaşında olan E.G.’ye cinsel istismar suçundan yargılanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, eski Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Zekai İşler’in yargılanması tamamlandı. 60 yaşındaki Zekai İşler’e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onanınca, bugün tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Olay, Eylül 2007’de meydana geldi. İddiaya göre o dönem Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı olan ve bir lisede din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Zekai İşler  ile ilgili vakıftaki kurslara katılan kız öğrencilerden olay tarihinde 14 yaşında olan E.Y. ile 13 yaşında olan E.G.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla aileleri şikayetçi oldu. Bunun üzerine Zekai İşler hakkında 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı.
 
Zekai İşler, yargılama sırasındaki savunmasında hakkındaki iddiaların 'iftira' olduğunu söyledi. İşler 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.