Bursa'da 32 yaşındaki engelli Türker Mehmet Çağrı Kafkas, engelli derneğinin düzenlediği meslek edindirme kursunda, dernek başkanı tarafından darp edildi. Dernek başkanı iddiayı reddederek, "Sadece ikazda bulundum" dedi.

Merkez Yıldırım ilçesinde oturan sara hastası ve zihinsel engelli Türker Mehmet Çağrı Kafkas, Osmangazi İlçesi'nde bulunan Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği'nde düzenlenen engellilerin meslek edindirilmesine yönelik seramik boyama kursuna gitti. Türker Mehmet Çağrı Kafkas iddiaya göre, 28 Ağustos'ta ders esnasında yanında bulunan kız arkadaşıyla konuştuğu gerekçesiyle görevli sosyolog tarafından uyarılıp dernek başkanı R.Ş.'ye şikayet edildi. 

Şikayetin ardından iddiaya göre, Başkan R.Ş., Türker Mehmet Çağrı Kafkas'ı odasına çağırarak, "uyarıları dikkate al o kızla konuşma" diyerek kafa atıp yere düşürdü. Dersi bırakıp durumu cep telefonuyla aradığı annesi Gönül ve babası Yar Ali Kafkas'a anlatan Türker Mehmet Çağrı Kafkas ailesiyle birlikte gittiği Devlet Hastanesi'nden darp raporu aldı. Alnı, kolu ve bacağında morluklar oluşan Türker Mehmet Çağrı Kafkas, daha sonra ailesiyle birlikte polis merkezi ve sacvılığa giderek dernek başkanı R.Ş.'den şikayetçi oldu

'KAFA VE TEKME ATTI'

Türker Mehmet Çağrı Kafkas, "Alev isimli kız arkadaşım içine çok kapanıktı, ben de kendisiyle konuşmak istedim. Kendisine aldığım hediyeyi verirken dernekte görevli sosyolog beni gördü ve 'bu kızdan uzak dur' dedi. Ben de o zaten içine kapanık ona hediye aldım verip yerime geçeceğim deyince gidip beni başkan R.Ş.'ye şikayet etmiş. Dernek başkanı R.Ş. beni odasına çağırıp 'uyarıları dikkate al, o kızdan uzak dur' diye bağırdı. Bende bağırmamasını, yanlış bir şey yapmadığını söylemem üzerine yerinden kalkıp bana kafa atıp yere düşürdü. Daha sonra ben odadan çıkıp mutfağa giderken arkamdan gelip tekme atarak yere düşürdü. Bütün herkes oradaydı. Ben de telefonla ailemi arayıp durumu anlattım ve hastaneye gidip darp raporu aldım. Onun hakkında şikayetçi olduk" dedi.

YERE DÜŞTÜ DEDİLER

Emekli öğretmen anne Gönül Kafkas ile eşi Yar Ali Kafkas da dernek başkanından şikayetçi olduklarını belirterek, "Oğlumuz bizi arayıp durumu anlatınca hemen derneğe gidip durum hakkında bilgi aldı. Bize oğlumuzun yere düştüğünü söylediler ancak dernekte bulunan diğer öğrencilere sorunca dernek başkanı R.Ş.'nin oğlumuza kafa ve tekme atıp düşürdüğünü söyledier. Bugün bizim oğlumuzun başına gelen olayın daha sonra bir başka çocuğun başına gelmemesi için hastaneye gidip darp raporu alarak kendisi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduk" diye konuştular.

'ARKADAŞINI SÜREKLİ RAHATSIZ EDİYORDU'


Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı R.Ş. ise, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ileri sürerek, "Benim de üç tane özürlü evladım var ancak bu öğrencimiz yanında bulunan arkadaşını sürekli rahatsız ediyordu. Rahatsız ettiği kız arkadaşı bu nedenden dolayı kursa gelmiyordu. Biz bunları daha önce rapor etmiştik. Olay günü Türker Mehmet Çağrı Kafkas'ı yanıma çağırıp ikazda bulundum ona vurma gibi bir olay söz konusu değildir" dedi.