Enerji Bakanı Taner Yıldız Ermenek'teki maden için açıklama yaptı.

Yıldız, "Su seviyesi 16 metreye düştü ama içerideki arkadaşlarımız için umut azalıyor..."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ermenek’teki maden faciası hakkında bilgileri aktardı.

Taner Yıldız şunları söyledi:

"İşimizin kolay olmayacağını, zaman alacağını bunula ilgili ekiplerin kesintisiz çalıştığını söylemem lazım. 30’a yakın kurum ve ekip çalışıyor. Malzeme tedariki ile ilgili sıkıntımız yok. Malzeme arayışımız yok. İki ayrı koldan çalışmalar sürdürülüyor. Dün suyun çekilmesi ana hedefimiz demiştik. Bugün ise çamur kitlenenin temizlenmesi ve bu suyun tahliyesi önceliklerimiz arasında. Bur çerçevede çalışmalar devam ediyor. En son teknoloji kullanılıyor 70-80 işçimiz çalışmalar yürütüyor. Sayın Bakanımın da ifade ettiği gibi umutlarımız her geçen gün zayıflıyor.

Sayın Bakanımın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar var. Gerçek bilgi kaynağının şu açıklamalar olduğunu vurgulamak istiyorum. Sabah geldiğimizde bir merkezden su çekiminin durdurulduğu ve çalışmaları yapılmadığı gibi olumsuz ve gerçeği yansıtmayan değerlendirmelerle karşı karşıya kaldık. Bundan doğru değil.

Burada karşımıza her metreyi aştıkça yeni şeylerin çıktığını görüyorum. 5-6 bar civarında gelen çamurlu suyun oluşturduğu tahribatı görmüş değiliz. Ulaştığımız her metre bize yeni tablo çıkarıyor. Su aktarmak önceliğimizdi ancak tahkimatın bozulduğunu gördük. İleride temiz suya geleceğim nokta varsa güvenliği sağlayarak bunları yapmamız lazım.

1 metrelik çökmeler oldu. İleride göçüklerle karşılaşabilir miyiz. Karşılaşabiliriz. Şuanda olanı şeffaf olarak paylaşmamız lazım. Biz tavanı güvence altına almamız lazım ki orada ilerlenebilsin ve en son noktalara kadar ulaşılabilsin.