Şırnak'ın Silopi ilçesinde bu gece saat 23.00'ten itibaren tekrar başlatılacak olan sokağa çıkma yasağına karşı halk, gıda ve benzeri ihtayaçlarını karşılamaya çalışıyor.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP Milletvekili Encü, tekrar "sokağa çıkma yasağı" ilan edilecek Silopi'deki halkın kararlı olduğunu söyledi. "Halkımız kendi toprağını, vatanını terk etmemekte kararlıdır" diyen Encü, "Kürdistan ve Türkiye halkları alanlara çıkarak tepkilerini göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bu gece saat 23.00'ten itibaren tekrar başlatılacak olan sokağa çıkma yasağına karşı halk, kenti terk etmemekte kararlı.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, halkın öz yönetime sahip çıktığını dile getirdi. Devletin halkı evlere hapsetme politikasının, daha büyük bir öfke ile karşı karşıya kalacağını belirten Encü, kentteki memurların süresiz izne tabi tutulduğunu da hatırlattı.

Encü, Silopi halkının sakin bir şekilde devletin saldırılarını beklediğini söyledi. Encü, ilçede yaşananları şöyle aktardı:

'HALKIMIZ KORKMUYOR; SAKİNCE BEKLİYOR!'

"Sokağa çıkma yasağının tekrar ilan edilme kararından sonra halkımız gıda ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Onun dışında halk çok sakin bir şekilde devletin vahşi saldırılarını beklemektedir.

Halkımızı saldırılarla korkutamayacaklarını bilsinler. Toprağını ve kentini terk etmeyi bekledikleri Silopi halkı onlara boyun eğmeyecek ve devletin saldırılarına karşı direnmekten başka şansları da olmadığını çok iyi biliyor.

Botan'ın direnişçi halkı hiçbir zaman boyun eğmedi ve bugünden sonra da dimdik durmasını bilecektir."

Encü, "AKP zulmene karşı halkımızın yanında yer alacağımızı herkesin bilmesi gerekiyor. Botan halkına dayatılan göç ve sürgün politikalarına karşı Kürdistan ve Türkiye halkları alanlara çıkarak tepkilerini göstermelidir" diye konuştu.

Öte yandan Cizre ve Silopi'de ilan edilecek olan sokağa çıkma yasağı nedeniyle Habur Sınır Kapısı'nın da kapatılacağı öğrenildi. (ANF)