CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mütedeyyin kesimle bir araya geldiği iftarda Hz Muhammed'in devrimci kişiliğine vurgu yaptığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''En büyük devrimci Hz. Muhammed. Mütedeyyin insan Hz. Muhammed'e inanıyorsa artık o da devrimcidir'' dedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin inancını siyaset ve ticarete alet etmeyen mütedeyyin kesimle yıllarca iyi bir diyalog kuramadığını ifade etti.

 

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, CHP’nin olarak mütedeyyin kesimle çok daha sıcak ve samimi bir ilişki kurması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Mütedeyyin kesimi muhafazakar kesim olarak görmüyorum. Bu kesim; aydın, okuyan, hayatı sorgulayan, olaylara sağlıklı bakan ve inançlı insanlardan oluşuyor. Ben mütedeyyinleri aydın olarak görüyorum. Mütedeyyin kesimi; CHP'ye mesafeyle bakan ve zaman zaman söylemlerinden tedirginlik duyan ve CHP'nin kendisini iyi anlatamadığı kesim olarak görüyorum.’’ diye konuştu.

 

Toplumun her kesimiyle bir şekilde bir araya gelindiğini belirten Kılıçdaroğlu, ‘’Kimseyi ötekileştirmiyoruz. CHP'nin insanlar için neyi düşündüğünü anlamalarını istiyorum. Yıllar yılı CHP'nin dine karşı bir parti olduğu algısı yaratılmak isteniyor. Bu algıyı kırmak için çalışıyoruz. Bunun böyle olmadığını biliyoruz. Bize 11 milyon insan oy veriyor, her kesimden oy alıyoruz. Biz CHP olarak sosyal demokrasiyi savunuyoruz.’’ dedi.

 

‘EN BÜYÜK DEVRİMCİ HZ. MUHAMMED’

Mütedeyyin kesimle bir araya geldiği iftarda Hz. Muhammed'in devrimci kişiliğine vurgu yaptığını ifade eden. Kılıçdaroğlu, ‘‘İftardaki konuşmamda Hz Muhammed'in devrimci kişiliğine vurgu yaptım. Bence Hz Muhammed en büyük devrimcidir. Milyarlarca kişiyi etkileyen bir insana siz devrimci demeyip kime diyeceksiniz. Mütedeyyin insan Hz Muhammed'e inanıyorsa artık o da devrimcidir.’’ diye konuştu. (ntvmsnbc)