Yazar Emrah Serbes, 22 Eylül tarihinde İzmir-Aydın otobanında meydana gelen ve bir baba ile kızının hayatını hayatını kaybettiği kazaya kendisinin sebep olduğunu söyleyerek savcılığa ifade verdi. Serbes ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Serbes, olayın şokunda dolayı kazayı ilk anda söylemeyemedii-ğini ve kazayı arkadaşının üstlendiğini belirterek, "Genç kızı görünce kendimi kaybettim ve şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımdaki arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır" dedi.

Vicdani sorumluluğu kaldıramadığını ifade eden Serbes, "Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatım boyunca haktan hukuktan bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün benim için bir azap olacak.  Suçun azabından kaçabilirsin ama vicdanın azabından kaçamazsın." diye yazdı.

Milliyet'in haberine göre, İzmir Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kazayı şüpheli bularak 2 gün önce soruşturma başlattığı ileri sürüldü.

Kaza sırasında aracı kullanan kişinin tutuklanan Kenan Doğru olmadığı şüphesiyle soruşturma başlatan savcılık, bu kapsamda şoför hava yastığı üzerindeki kan örnekleri alınarak Kenan Doğru ve Emrah Serbes’ten alınacak örneklerle karşılaştırılması talimatını vermiş.

Doğru, kazanın ardından polise verdiği ifadede, "Aracı ben kullanıyordum. Emrah da yanımda oturuyordu. Hızım  130 kilometre civarındaydı. Öndeki aracı geç fark ettim. Şerit değiştirmeye çalıştım. Yolun ıslak olması sebebiyle frene basmama rağmen araç kontrolden çıktı öndeki araca çarptı. Emrah ile sunrooftan dışarı çıktık. Olmasını istemezdim. Hemen ambulans çağırdık" dedi.