Yazar Emrah Serbes ve Kenan Doğru'nun isimlerinin karıştığı ve aynı aileden iki kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında sorumluluğunu itiraf ettikten sonra tutuklanan Serbes’in kusurlu olduğu raporlandı.

İzmir-Aydın otobanında 22 Eylül'de gerçekleşen ve aynı aileden iki kişinin hayatını kaybettiği kazada sorumluluğunu itiraf ettikten sonra tutuklanan yazar Emrah Serbes’in kusurlu olduğu raporlandı.

Savcılık, kaza tespit tutanağı, görgü tanıkları, otoyol gişesi ile telefon kayıtları ve tarafların ifadelerini de değerlendirdi. Kazada hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin avukatının talebi üzerine de delillerin yeniden incelenmesi kararlaştırıldı.

Sputnik'te yer alan habere göre, tutanakta Emrah Serbes ile Kenan Doğru’nun telefonundan 112’nin aranmadığı tespiti yer alırken, iç kanama riski bulunan ikilinin herhangi bir sağlık kuruluşunda tedaviyi kabul etmemelerinin de şüpheli bulunduğu kaydedildi.

ARKA KOLTUKTA İÇKİ ŞİŞESİ BULUNDU

Olay yeri kaza raporunda da aracın takip mesafesini korumadığı ve kusurlu olduğu bilgisi yer aldı.

Öte yandan DHA otomobilde içki şişesi bulunduğunu duyurdu. Haberde otomobilin arka koltuğunda bir çerez tabağı ve içki şişesi bulunduğu görülüyor.

SORUŞTURMANIN ARDINDAN İTİRAF ETMİŞTİ

İzmir-Aydın otobanında 22 Eylül'de gerçekleşen ve aynı aileden iki kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından Serbes’in yanındaki Doğru, aracı kendisinin kullandığını söylemiş, daha sonra da tutuklanmıştı.

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, sürücünün Kenan Doğru değil Emrah Serbes olduğu yönündeki şüphe üzerine soruşturma başlatmış, Doğru’nun vücudundaki emniyet kemeri izlerinin tespiti ve hava yastıklarındaki kan ve doku örneklerinin karşılaştırılması için 27 Eylül'de İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istemişti. 

Doğru’nun kan, idrar ve saç örneklerinin tespitiyle birlikte, uyuşturucu kullanıp kullanmadığına yönelik incelemenin de yapılması da talep edilmişti. Serbes 28 Eylül’de, Twitter hesabından aslında aracı kendisinin kullandığını belirterek suçunu itiraf etmiş, savcılığa teslim olacağını yazmıştı. Serbes daha sonra tutuklanmıştı.

Kazada diğer araçtaki 59 yaşındaki Baba Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik hayatını kaybetmişti. Torbalı Devlet Hastanesi’ne ağır yaralı olarak kaldırılan 51 yaşındaki anne Özçelik ise halen yoğun bakımda.